+32 (0)3 294 90 25 contact_us@infranea.eu
Log in

LOGIN_TO_YOUR_ACCOUNT

MOD_BT_LOGIN_USERNAME
MOD_BT_LOGIN_PASSWORD
BT_REMEMBER_ME

Renovatie Velsertunnel wordt geheel in BIM voorbereid

Rijkswaterstaat heeft de renovatiewerkzaamheden aan de Velsertunnel in juli 2014 definitief gegund aan de combinatie ‘Hyacint’ (bouwcombiantie BESIX, Dura Vermeer, Spie Nederland en Croon Elektrotechniek).De combinatie is ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de tunnel gedurende zeven jaar. De renovatiewerkzaamheden starten voorjaar 2016.

Rijkswaterstaat laat tijdens de renovatie onder meer de doorrijhoogte van de tunnel vergroten, zodat er minder incidenten plaatsvinden met te hoge vrachtwagens. Daarnaast vernieuwt Rijkswaterstaat vrijwel alle tunneltechnische installaties (zoals de ventilatie, het blussysteem en de verlichting) en worden de vluchtwegen aangepast. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, gaat de tunnel in 2016 negen maanden helemaal dicht. Na de renovatie kan de Velsertunnel weer tientallen jaren mee. De afgelopen maanden hebben de projectteams van combinatie Hyacint en Rijkswaterstaat intensief samengewerkt om de Convergentiefase en Definitief Ontwerpfase te doorlopen.

iNFRANEA leverde integrale 3D Engineering diensten en BIM services ter ondersteuning van Hyacint tijdens deze fases en heeft ook het Uitvoeringsontwerp gegund gekregen.
  • Last modified on Thursday, 06 October 2016 15:25

Projectreferenties

 cheap nike air max 90 online