+32 (0)3 294 90 25 contact_us@infranea.eu
Log in

LOGIN_TO_YOUR_ACCOUNT

MOD_BT_LOGIN_USERNAME
MOD_BT_LOGIN_PASSWORD
BT_REMEMBER_ME

iNFRANEA leverde diensten voor winnende consortium Fehmarnbelt tunnel

iNFRANEA leverde aan het consortium Femern Link Contractors (FLC), dat verantwoordelijk zal zijn voor de afzinktunnel en productie van de tunnelelementen, alsook voor de landhoofden, diverse diensten gedurende de tender.

De Fehmarnbeltverbinding is een geplande afzinktunnel tussen Denemarken en Duitsland over de Fehmarnbelt. De oeververbinding heeft een geplande lengte van 18,2 kilometer en moet in 2028 opengesteld worden.
Met een lengte van 18,2 km wordt dit de langste tweebuizige wegtunnel van Europa. De tunnel is langer dan de Gotthardtunnel. Er komen 2x2 rijstroken met vluchtstroken en de maximumsnelheid wordt 110 km/h. De rijbaanbreedte voor het wegverkeer is 11 meter per tunnelbuis. Er komen in totaal 4 buizen, 2 voor de autosnelweg en 2 voor het spoor. De doorrijhoogte wordt 5,2 meter. De tunnel wordt een afzinktunnel. De tunnelelementen zijn elk zo'n 217 meter lang en wegen 70.000 ton per stuk.

In aanloop naar een succesvolle gunning aan Femern Link Contractors (FLS) - een joint venture tussen VINCI Construction Grands Projets (hoofdaannemer voor de tunnelcontracten), Per Aarsleff Holding (hoofdaannemer voor de toegangsstructuren), Solétanche-Bachy International, CFE, Wayss & Freytag Ingenieurbau, Max Bögl Stiftung & Co, BAM Infra en BAM International èn met onderaannemers Dredging International (DEME groep) en COWI als consultant - heeft iNFRANEA met diverse specialistische diensten onder meer advies gegeven op vlak van Bouw Informatie Management (BIM) en Systems Engineering. Daarnaast heeft iNFRANEA 3 films geproduceerd die in detail in gaan op de productiefaciliteiten, de feitelijke productie van de tunnelelementen en het afzinkproces.

Lees meer over het project via www.femern.com

.
  • Last modified on Monday, 31 July 2017 11:10

Media

Projectreferenties

 cheap nike air max 90 online