+32 (0)3 294 90 25 contact_us@infranea.eu
Log in

LOGIN_TO_YOUR_ACCOUNT

MOD_BT_LOGIN_USERNAME
MOD_BT_LOGIN_PASSWORD
BT_REMEMBER_ME

Studenten Hogeschool van Amsterdam ervaren BIM en VR in de praktijk

Circa 15 studenten van de Hogeschool van Amsterdam waren op bezoek bij iNFRANEA om BIM en VR vanuit de praktijk te ervaren

Belangrijke schakel
De Hogeschool van Amsterdam en iNFRANEA hechten er veel belang aan om studenten zo vroeg mogelijk praktijkkennis op te laten doen rond de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Bouw Informatie Management (BIM) en Virtual Reality (VR). De studenten zijn afkomstig uit de opleidingen Bouwkunde en Civiel Techniek. iNFRANEA is in tal van projecten betrokken binnen deze vakgebieden en vormt daarom een belangrijke schakel om deze studenten verder wegwijs te kunnen maken binnen haar expertisegebieden. Studenten ervaren zo hoe de theorie samenkomt met de praktijk.

BIM
iNFRANEA gebruikt bij voorkeur de term Bouw Informatie Management, tenslotte gaat het over het proces dat maakt dat alle relevante informatie tijdens elke fase van de levenscyclus van een bouwwerk, gestructureerd, uniform en meervoudig uitgewisseld kan worden met alle (keten)partners. De informatie is dan ook continu beschikbaar en altijd actueel. De grote hoeveelheid (keten)partners en gegevens binnen een bouwproject en de dynamiek daarvan maakt dat de kans op faalkosten groot is. BIM reduceert faalkosten.
Via diverse praktijkcases en voorbeelden, zoals Ruimte voor de Waal, Velsertunnel, Beatrixsluis, A6 Almere en N279 lieten wij de studenten praktijkvoorbeelden zien van de werkwijze met BIM. Zodoende hebben ze kunnen ervaren hoe de uitwisseling van de informatie kan verlopen op een project via een verregaande integratie van een integraal 3D BIM model met daaraan gekoppeld een database voor informatie management doeleinden.

Visuals & VR
Als belangrijk communicatiemiddel en validatietool zet iNFRANEA de modernste technieken in op het gebied van visualisatie en VR. Ook hier waren de studenten in staat om live te ervaren hoe het is om in een virtuele omgeving het toekomstige bouwproject te ervaren. Via visualisaties van o.m. Beatrixsluis - waar een VR model gekoppeld is aan de bedieningssoftware op basis waarvan simulaties gedaan worden - èn Fehmerntunnel werden goede voordelen getoond van visualisaties. Daarna waren ze in staat om met behulp van een HTC Vive VR bril virtueel door een gebouw te lopen, maar ook in de Velsertunnel, langs de Beatrixsluis èn in en over de parkeergarage op het Operaplein in Antwerpen die momenteel in aanbouw is.

  • Last modified on Friday, 24 November 2017 07:13

Projectreferenties

 cheap nike air max 90 online