+32 (0)3 294 90 25 contact_us@infranea.eu
Log in

LOGIN_TO_YOUR_ACCOUNT

MOD_BT_LOGIN_USERNAME
MOD_BT_LOGIN_PASSWORD
BT_REMEMBER_ME

R11 Ondertunneling Deurne

De werken situeren zich op de gewestweg R11, grondgebied Deurne/Mortsel/ Borsbeek ongeveer tussen de kilometerpunten 4.0 en 5.5. Aanleiding der werken vormt de invoering van nieuwe veiligheidsvoorschriften door de ICAO (Internationale Burgerluchtvaartorganisatie) op 6/11/1999 waardoor veiligheidszones of Runway End Safety Area’s (RESA’s) in het verlengde van de start- en landingbaan vereist zijn. Deze werden overgenomen in de recente EU-luchtvaarveiligheidsreglementering van EASA (European Aviation Safety Agency).

De bestaande R11 achter de landingsbaan vormt vandaag in die zin een te vermijden obstakel zelfs indien deze verkeersvrij wordt gemaakt door verkeerslichten als vliegtuigen de start/landingsbaan gebruiken en een overrun of een undershoot zouden maken. De RESA zal de exploitatie van de luchthaven niet wijzigen maar wel bijdragen tot conformiteit inzake de internationale veiligheidsvoorwaarden met betrekking tot de baanstrook en de RESA.

De project behelst de ondertunneling van de R11 over een lengte van ca 410m met aansluitende af- en toeritten in "open sleuf" om de RESA te kunnen realiseren.

iNFRANEA zorgde voor:
- 3D-ontwerp in functie van het leveren van een goed technisch integraal ontwerp tijdens de tenderfase;
- Coördinatie geometrie tussen alle technische disciplines waaronder kunstwerken, waterhuishouding, landschap en overige technieken.

In opdracht van BESIX en Stadsbader

Nieuwsberichten

 cheap nike air max 90 online