+32 (0)3 294 90 25 contact_us@infranea.eu
Log in

LOGIN_TO_YOUR_ACCOUNT

MOD_BT_LOGIN_USERNAME
MOD_BT_LOGIN_PASSWORD
BT_REMEMBER_ME

Renovatie Rijnstraat 8, Den Haag

Het voormalige ministerie van VROM, naast het Centraal Station in Den Haag, wordt na een grootscheepse verbouwing een nieuw rijkskantoor voor verschillende ministeries en diensten. Rijnstraat 8 is onderdeel van het Masterplan kantoorhuisvesting Den Haag.

Het huidige pand (uit 1992) is ontworpen door Jan Hoogstad. Zijn uitgangspunt was een heldere, transparante, zakelijke architectuur die niet ‘claustrofobisch’ aanvoelde. De oplossing werd een kamvormig complex van vijf beuken van zestien verdiepingen. De ruimtes tussen de kantoorvolumes zijn omspannen met wanden van glas. Serres, bouwbeuken en middenrif vormen een helder vormgegeven complex. Op de begane grond is een publieke onderdoorgang.

Rijnstraat 8, opgeleverd in 1992, is een van de vroegste voorbeelden van duurzame architectuur vanwege onder andere het vernuftige klimaatsysteem. Het is geen monument, maar bij de vernieuwing moet respectvol worden omgegaan met de architectonische kwaliteit van het ontwerp. De architectuur van Hoogstad mag op onderdelen worden veranderd of verbeterd. Veranderingen moeten architectonisch zijn onderbouwd. Het basisidee van het complex moet behouden blijven.

iNFRANEA zorgde voor Systems Engineering (SE)gedurende de tenderfase. Gebruikmakend van de neanex iBIM connectoren werd de SE database Relatics geïntegreerd met REVIT. De architect werd op basis van dit innovatieve concept in staat gesteld versnelde verfiicaties uit te voeren teneinde functies en eisen geteld door de Opdracctgever te toetsen.

In opdracht van MBG

Nieuwsberichten

 cheap nike air max 90 online